Kattosingelin imurointi ja puhallus
03/05/2014
Knauf puhallusvilla
05/05/2014

Hunton puhallusvilla

Mitä on Hunton -puhallusvilla?
Hunton -puukuitueriste on norjalainen puukuidusta valmistettu, ympäristöystävällinen ja helposti asennettava lämmöneriste, jota voidaan käyttää rakennuksen kattorakenteiden, seinien ja lattioiden eristeenä.

Se valmistetaan kestävästi tuotetusta puusta, ja on materiaalinsa ansiosta 100% kierrätettävää. Puukuitueristeen valmistamiseen käytetään metsistä raivattavaa puuainesta, jota ei voida hyödyntää muina puutuotteina tai lankkuina. Näin voidaan varmistaa eristeelle mahdollisimman pieni ympäristökuormitus ja hiilijalanjälki.

Puukuitueristeen paloturvallisuus on huomioitu lisäämällä eristeen joukkoon nitrogeenia ja fosforia (ammoniumfosfaattia) sisältävää luontaista palonestoainetta. Palotilanteessa eriste hiiltyy puun tapaan, eikä levitä paloa eteenpäin.

Hunton -puukuitueristeen edut
Puukuitueristettä voidaan käyttää kaiken tyyppisissä rakennuksissa, ja se on ympäristöystävällisyytensä lisäksi nopea ja tehokas asentaa puhallusmenetelmällä. Se on myös pitkäikäinen vaihtoehto, sillä puukuitu säilyttää hyvin muotonsa, eikä painu kasaan yhtä helposti kuin muut eristevaihtoehdot.
Hunton -puhallusvilla soveltuu erinomaisesti pohjoisiin olosuhteisiin, sillä se pystyy varastoimaan, siirtämään ja luovuttamaan kosteutta seinistä ja katosta jopa 10 kertaa tavallista mineraalivillaa tehokkaammin.

Lämpöä Hunton -puhallusvilla puolestaan varastoi yli kaksi kertaa lasivillaa ja kivivillaa tehokkaammin, ja sitä asennetaan kiloissa mitattuna jopa kolme kertaa enemmän kuin vuorivillaa neliömetriä kohti. Tämän ansiosta tasaisen vakaan sisälämpötilan ylläpitoon kuluu energiaa minimaalinen määrä. Sisälämpötilat pysyvät tasaisen lämpiminä talvikaudella ja tasaisen viileinä kesäaikaan.

Puukuitu eristää ja vaimentaa tehokkaasti ääntä. Puhallettuna se tiivistää pienetkin koloset, halkeamat ja ilmataskut, parantaen näin äänenvaimennusta entisestään.
Luonnosta lähtöisin olevalla valmistusmateriaalilla voidaan vaikuttaa positiivisesti myös rakennusten sisäilman laatuun, sillä puukuitueriste on hengittävä materiaali joka ei allergisoi. Sisäilman laadulla on suoria vaikutuksia terveyteen, joten eristemateriaalin valintaan kannattaa kiinnittää huomiota niin uutta rakennettaessa, kuin vanhaa korjatessakin.